Lap
0/0 Pont
Petőfi arcai
0/0 Pont
Petőfi Sándor és a közélet
0/0 Pont

A Petőfi Irodalmi Múzeum 
"Ki vagyok én? Nem mondom meg." Petőfi választásai című állandó kiállítása kronologikusan végigkíséri a költő életét úgy, hogy az ide látogatók megismerkedjenek Petőfi szenvedélyes, szeszélyes, impulzív személyiségével, aki sok meglepetést tud nekünk tartogatni...

 
 
Ha IDE 
kattintasz, beléphetsz a virtuális kiállító terembe, ahol a magad kedve szerint fedezheted fel Petőfi Sándor életének érdekes fordulatait.

Petőfi Sándor, a XIX. század közepén, meghökkentően tudatosan kommunikált saját arcképeivel
 
Állítsátok össze valamelyik social media fiókját (facebook, instagram, tik-tok vagy bármi más, amit ismertek és szerettek)! Találjátok ki, hány ismerőse lenne, hányan követnék, ő hány ember felől érdeklődne, milyen posztokat tenne ki, használna s ha igen, milyen hashtageket! Ne feledjétek, hogy bravúros humorérzékű, öntörvényű, szenvedélyes ember volt, aki komoly befolyással rendelkezett és elkötelezett híve volt a polgári demokráciának (szabad beszéd, egyenlőség, hogy csak a két legfontosabbat emeljük ki). Segítségül néhány képet is letölthettek, s akár online, akár offline is nekivághattok a kihívásnak! 
 (A PIM munkatársai által készített feladat.) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Czékmány Anna a PIM múzeumpedagógusa  nagyon sok érdekességet mond el az 1848. március 15-ei nap eseményeiről.
Azt is elmeséli, hogy miért nem válsztották meg Petőfi Sándort országgyűlési képviselővé, és kinek az ösztönzésére csatlakozott a honvédsereghez.
A foglalkozás befejeződött.

0